tonnaer.punt.nl
De RAI is verdwenen
Maandenlang hebben ze het getest. En al een paar maanden lang moest ik om de zoveel tijd het televisietoestel opnieuw de zenders laten opzoeken, omdat om de één of andere reden de frequenties veranderden.
Een paar weken geleden was het dan eindelijk zover: de regio Lazio (en dus ook Rome) ging definitief over op het 'digitale terrestre' en de analoge zenders gingen uit de lucht. Uiteraard moesten de zenders nog een keer opnieuw ingesteld worden. En jawel hoor, terwijl ze al die maanden van testen gewoon te zien waren, zijn Rai 1, 2 en 3 nu verdwenen. Onzichtbaar. We hebben meer dan 200 zenders, waaronder Rai Storia, Rai Sport en vele andere nieuwe zenders, en uiteraard alle commerciële zenders, maar de drie publieke zenders zijn weg. De decoder houdt wel mooi de eerste drie kanalen vrij, maar laat niets zien.

Reacties

marisa op 30-11-2009 19:14
Wij hebben een schotel en sky en zien nog gewoon rai1 2 en 3! We hebben maar besloten om pas zo'n andere decoder aan te schaffen als we ook op zwart gaan. (Of misschien ook niet want tv kijken we nog maar zelden)
 
Marisa
welman op 02-12-2009 12:19
Prachtig hè? Digitaal televisie kijken. Terwijl Huelva al lang niet meer analoog geniet, is Sevilla gewaarschuwd voor 2010 (maart geloof ik). Aléén met een TDT kan je dan nog achter de kijkbuis. Wat ik grappig vind is dat als ik in de keuken het tv-tje aan heb voor het nieuws tijdens het koken, merk ik dat analoog misschien wel 5 seconden eerder "binnen" is dan digitaal. Voor de grap schreeuw ik wel es naar de huiskamer en mijn kinderen zijn verbijsterd, dat ik "weet" wat er gezegd gaat worden op het nieuws...
renate van der bas op 14-12-2009 12:20
beste guido, ik ben een journaliste die je graag rechtstreeks een e-mail zou willen sturen. kan je mij daarom een berichtje met je adres sturen aan vanderbas at gmail.com? merci! renate

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl