tonnaer.punt.nl
Totti de schildpad
Kop schildpadTerwijl mijn vrouw gisteren een stukje aan het fietsen was, stak er ineens een schildpad de weg over. Of liever gezegd, was er een schildpad bezig de weg over te schuifelen. Een wonder dat hij nog niet veranderd was een schildpaddenmoes. Waarschijnlijk was hij uit een tuin ontsnapt. Landschilpadden doen het namelijk erg goed in het Romeinse klimaat. De schoonmoeder van een collega van me heeft er tientallen, en ze was begonnen met twee.
Voor zijn veiligheid en onze vreugde (schildpadden zijn grappige beesten) heeft mijn vrouw hem meegenomen. Nu hebben we dus een schildpad in de tuin. Hij heeft ook al een naam: Totti (naar de speler van A.S. Roma). Niet omdat mijn vrouw weg is van deze speler, maar omdat de schildpad in het begin als een gek door de tuin rende. Dat deed haar denken aan voetballers, en de enige die ze kent is Totti.
 
schildpadWaarom een jongensnaam? Omdat het volgens mijn vrouw een mannetje is. Ik weet dat je het verschil kunt zien aan het schild, maar het precieze herinner ik me niet meer. Maar ik geloof haar op haar woord. Als hij de winter doorkomt, zal ik in het voorjaar kijken of ik een vrouwtje kan krijgen van de schoonmoeder van mijn collega.

Reacties

welman op 28-08-2008 15:16
Pas op. Schildpadden houden een lange winterslaap en landschildpadden doen dat onder de grond. Op vakantie in Portugal hadden de eigenaren van het gehuurde huisje er één rond lopen, waarvan het schild stuk was. Tijdens het omspitten van de tuin heeft hij het letsel opgelopen. Dus ik herhaal, pas op.
Onze geelwang is vervijfvoudigd in twee jaar tijd in grootte. Hij was ook slechts twee cm lang en nog geen cm dik toen we hem in huis haalden...
Veel plezier
tonnaer op 28-08-2008 16:41
Ik weet het. We hebben hem momenteel op de oprit van de garage gezet (we hebben geen auto), want anders eet hij de moestuin leeg. Maar zodra we die afgezet hebben, kan hij de tuin in. Plek zat om zich in te graven.
maartje op 04-10-2010 17:08
kun je me er wat over schilpaden vertellen
melvin schoonhoven op 21-03-2011 16:45
ik heb een schilpad maar ik weet niet of het een mannetjes schilpad is of een vrouwtjes schilpad.ik hoop een mannetjes omdat ik jappie heb genoemt .
kan je me helpen oke alsvas hartelijk bedankt gr melvin
Fatima op 11-06-2011 17:52
hallo,
 
Ik heb ook een schildpadje, ik heb hem een jaar terug mee laten nemen uit Marokko.. Zijn oogjes wil hij niet meer openen en eten doet hij of zij ook niet.. Ik geef hem nu te eten via een spuitje en dat zo in zijn bek. De dierenarts heeft hem/haar antiobiotica en een infuus gegeven en nu maar hopen dat hij/zij in leven blijft.
 
Wat ik hiermee wil duidelijk maken is, goed op de schildpad letten want als jullie niet waakzaam erover zijn kan het aan ondervoeding lijden en vervolgens overlijden.
 
hoop jullie met deze informatie geholpen te hebben.
 
 
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl