tonnaer.punt.nl
Bovengemiddeld
Wonen in Italië heeft soms negatieve kanten, maar uiteraard ook veel positieve. Het klimaat, het eten, de zee, de bergen, de cultuur. Maar ook dingen waar je niet meteen aan zou denken. Zo ben ik met mijn 1 meter 80 bijvoorbeeld veel langer dan de gemiddelde italiaan. Dat merk je vooral in het openbaar vervoer erg goed, en dat betekent dat ik in de overvolle metro's, bussen en trams toch nog redelijk kan ademhalen. Ik hoef ook bijna nooit tegen iemand op te kijken (letterlijk dan) .
 
Hier volgen een paar officiele gegevens. Ik zet Spanje er meteen ook maar bij . Daar is men overigens nog kleiner dan hier.
 
 
Man 
Vrouw 
Nederland 
181,2
168,3 
Italië
173,7
162,9
Spanje
172,8
161,5
Gemiddelde lengte (in cm) van de bevolking in 2005 [bron]

Reacties

welman op 17-01-2008 14:15
Bedankt. Ik met 192,8 staar 20cm boven de gemiddelde spanjaard uit. Toch lopen er op mijn bedrijf veel lange mannen rond. De vrouwen daarentegen zijn net iets langer dan dwergen over het algemeen.
sabien op 18-01-2008 11:49
Mijn vriend en ik zijn hier in Milaan een reuzenkoppel met onze 190 en 172 centimeters. Doorgaans vind ik dat een voordeel en ik trek mijniette veel aan van de blikken (soms voel ik me hier wel eens eenaapje in de zoo... goh die zien er speciaal uit en ze praten dan nog eens anders, dat moeten we van naderbij bekijken, lijken (vooral oudere) Italianenaf en toete denken).
 
Een nadeel is dat wij hier niet zo makkelijk kleren vinden en voor mijn vriend geldt dat ook de zoektocht naar schoenen niet altijd makkelijk verloopt.
Verder hebben we ook bij de bouw van ons appartement wat zaken moeten veranderen en ook moeten uitleggen waarom we het zo wilden. Bijvoorbeeld waarom de keuken hoger moest zijn en we met onze lengte echt niet op de naar Italiaanse maat al kleine wenteltrap pasten. In het hele appartement zitten alle lichtschakelaars voor ons aan de lage kant en het deurspionnetje zit bijna ter hoogte van onze navel,hilarisch. Gelukkig zijn we geen frequente deurspionnetjesgebruikers.
Loona op 30-01-2008 06:12
Over kleren gesproken... In Nederland, waar toch de langste mensen ter wereld wonen, kan ik al niet eens passende kleding kopen... Nee, daarvoor wijk ik uit naar een online winkel die in Engeland zit. En zo lang ben ik nou ook weer niet: 1m83.
 
In Engeland heb je in de meeste grote winkels een aparte hoek kleding voor zwangere vrouwen, kleding voor 'petite' vrouwen en kleding voor 'tall' vrouwen. Bij Top Shop, maar ook bij de H&M. Waarom heeft de H&M dat nou niet in Nederland? Ik blijf het een gemis vinden.
 
Qua schoenen scoort Nederland beter. Elk jaar meer keuze. Hoera! Vroeger kon je met een grote schoenmaat alleen kiezen tussen pantoffels, sandalen en mannelijke gympen. Nu heb je zelfs vrouwelijke schoenen, nee, zelfs *hakken* tot maat 43 aan toe! Luxe :-)
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl