tonnaer.punt.nl
Weer twee weblogs van Nederlanders in Italië
Het lijstje van weblogs van nederlanders in Italië wordt steeds langer. Vandaag voeg ik er twee aan toe. Beiden zijn van nederlanders die in Zuid-Piemonte wonen en daar een agritoerisme hebben (Casa Elena) of bezig zijn er één te openen (Verd'ita).
 
Een kijkje in het leven in een ander deel van Italië, en een blik op het runnen van een agritoerisme, wat de droom van veel nederlanders schijnt te zijn. 
 
Zoals altijd, kun je de link ook vinden in het menu links.
 
Correctie: Oeps, foutje. De schrijvers van Verd'ita zijn geen nederlanders, maar een belg en een italiaanse. Maakt niet uit. Het lijstje van nederlandstalige weblogs in Italië wordt steeds langer.   

Reacties

Natascha op 11-12-2007 15:32
Ach, mijn oma is een Nederlandse, dus dit betekent dat ik in feite evenveel Nederlandse als Belgische ben, maar ik heb wel niet de Nederlandse nationaliteit. Zou dat eigenlijk gaan, een driedubbele nationaliteit?
 
PS bedankt voor het allereerste berichtje op mijn weblog.
 
Groeten,
Natascha (van Verd'ita)
tonnaer op 11-12-2007 15:44
Graag gedaan. En welkom.
Een driedubbele nationaliteit? Voor Italië geen enkel probleem, het zal ze hier een zorg zijn hoeveel andere nationaliteiten je hebt volgens mij. Het enige wat ze interesseert is, of je recht hebt op de italiaanse nationaliteit. En dat is een redenering die me heel erg bevalt.
Of ze er in België problemen mee hebben, weet ik niet.
In Nederland kan het zeker niet. Wij hebben al problemen met de dubbele nationaliteit. Dat kan slechts in een paar heel specifieke gevallen. Ik heb daar al wel eens over geschreven.
Karen op 24-12-2007 14:57
Ciao Giudo,
 
Ik zat een beetje te snuffelen op internet en ging (zoals elke dag) even kijken bij de log van de Italiëschrijvers. Ik heb mezelf daar ook voor opgegeven, maar ben er nog niet toegekomen om een verhaaltje hiervoor te schrijven. Toen klikte ik op de link wonen en werken in Rome en wat zie ik tot mijn verbazing bij de links? Casa Elena (weblog).
Dat zijn wij dacht ik. Wat leuk dat je dit erop hebt gezet. Ik begrijp hieruit dat je onze weblog wel eens leest? Hoe ben je op onze site terechtgekomen?
 
Auguri e buone feste
 
Karen Havenaar
 
tonnaer op 25-12-2007 11:35
Hallo Karen, ik heb jullie site gevonden via het italieforum. Het is dat het op jullie site niet mogelijk is om te reageren, anders had ik je al laten weten dat ik jullie site gelinkt heb. En ik kom inderdaad regelmatig op alle blogs die ik link. Het is altijd leuk om te lezen hoe het andere nederlanders in italie vergaat.
Karen op 25-12-2007 12:57
Hallo Giudo,
 
In ieder geval bedankt voor de link. Je kunt als je de weblog opent reageren op mijn verhaal, er staat een blokje waar je op kunt klikken en dan een mailtje sturen.
Maar goed, ik had het zelf dus ook al gevonden.
 
Tanti saluti,
 
Karen

renate op 21-05-2012 11:42
ik heb ook een weblog over mijn leven in italie. renateinbergamo.blogspot.com. gaat over mijn huiselijk leventje en ook over mijn zoontje van nu 18 maanden. 
tonnaer op 21-05-2012 12:22
Hoi renate, bedankt voor de link. Het is altijd leuk om de verhalen van andere nederlanders in Italie te lezen. Helaas kom ik de laatste tijd niet meer aan schrijven toe.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl