tonnaer.punt.nl
Te koop
Als toerist heb je er wellicht niet veel aan, maar als je door Rome loopt zie je ze overal: fel gekleurde advertenties aan muren, lantaarnpalen, stoplichten en noem maar op. Vendesi, affittasi, cercasi.
 
 
 
Ook in Rome bestaat de Viavia, die hier Porta Portese heet (net als de bekende zondagse markt). Zowel in papieren versie (verschijnt dinsdag en vrijdag) als op internet. Maar de oude vertrouwde gebruiken slijten niet. Daarom worden de straten nog altijd volgeplakt met advertenties. Vooral de makelaars zijn erg actief op dit gebied.
 
Vendesi = Te koop
Vende   = Te koop
Affittasi = Te huur
Cercasi = Gezocht
Cerchiamo = We zoeken (oftewel: Gezocht)
 
Hoe verbleekter de kleur, des te langer hangt de advertentie er al, hoe meer kans je hebt dat men niet meer verkoopt, verhuurt of zoekt.

Reacties

Youri op 26-09-2007 15:14
En het werkt! Toen wij 4 jaar geleden ons huis in Rome (Magliana) wilden verkopen, plaatsten we een advertentie in Porta Portese, en ik hing voor de zekerheid ook maar 4 vendesi bordjes op, die je kunt kopen bij de 'Tabacchi' een soort sigaretten winkel. Voordat het krantje uitkwam, hadden we het huis al verkocht, en we hadden het uiteindelijk nog 5 keer kunnen verkopen! Achteraf altijd een beetje spijt gehad de prijs niet iets te verhogen, maar ik vond de vraagprijs al zo belachelijk hoog. De koper zei mij echter achteraf dat hij ook rustig zo'n 20.000 euro meer had neergeteld! Dat zou je eigenlijk van te voren moeten weten...
tonnaer op 27-09-2007 21:35
Zo snel gaat dat nu niet meer. De prijzen zijn torenhoog, er zijn maar weinig mensen die dat nog kunnen betalen. Alhoewel, als je te weinig vraagt gaat het wellicht nog steeds zo snel  
Marisa op 28-09-2007 10:59
Toen wij gingen samenwonen leek vraagprijs 160.000 euro ons ènorm! Wij zijn nog maar even in de huur blijven zitten. "Men zei" dat de prijzen wel zouden zakken....duuuhhh....die bleven alleen maar stijgen! Gelukkig hebben wij een mooi appartamentje kunnen kopen vorig jaar voor 170.000. Hier in de provincie zie je ook hèèl vaak dat soort bordjes. De prijzen zijn vergeleken met Rome nog "te doen" maar dan moet je wel met z'n 2en werken of hèèl erg mazzel hebben zoals wij.
(Dan te bedenken dat ik 6 jaar geleden in Amsterdam wilde kopen! Hahhaha met mijn salaris kreeg ik niet eens een hypotheek! En zo slecht was mijn salaris niet!)
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl