tonnaer.punt.nl
Rome door met de open bus
Sinds een aantal jaar zijn ze een vertrouwd beeld in het Romeinse verkeer, de open dubbeldekbussen. Als eerste was er de '110 open':
 
 
 
Al snel volgden er vele anderen. Ze brengen de toeristen naar alle bekende bezienswaardigheden van de stad. Een kaartje is 24 of 48 uur geldig, je kunt op iedere halte in- en uitstappen, lekker rondkijken en vervolgens weer instappen om naar de volgende bezienswaardigheid te gaan.
 
Ik heb tot nu toe de volgende lijnen gevonden:
- 110 open (Trambus)
- Archeobus (Trambus)
 
Er zijn er minstens nog twee, maar van één herinner ik me de naam niet, en van de ander heb ik wel een foto, maar verder geen info (ik kan er ook geen website van vinden):
 
 
 
Als je info hebt over deze bus, of over andere lijnen, laat het me dan even weten. 

Reacties

christine op 05-02-2008 19:33
Wat is slim als je 2 dagen hebt in Rome? Lopen, de tram of de open bus waar je in- en uit kunt stappen als je zin hebt? Wij lopen graag, maar kan dat in 2 dagen? we zitten in het oostelijk deel, vlakbij Termini.
tonnaer op 06-02-2008 09:34
Het centrum van Rome is te belopen. Maar aangezien een dagkaart (biglietto giornaliero)voor het openbaar vervoer (alle bussen, trams en metro, uitgezonderd de speciale toeristenbussen) slechts 4 euro kost, is hetwellichteen goed idee om zo'n dagkaart te nemen.
De open bussen heb ik nog nooit genomen, maar zijn erg populair bij toeristen. Je ziet dan in ieder geval alle grote bezienswaardigheden.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl