tonnaer.punt.nl
Meningsverschil met de fiscus - 2
Na tien dagen, is het tijd voor een update van de situatie.
 
Eerst het slechte nieuws. Gisteren hebben we de notaris de check gegeven om de extra belasting te betalen. Niet omdat de fiscus gelijk heeft, maar om te voorkomen dat ze gaan zeuren over boetes en rente en dat soort zaken. Ontzettend balen, ook al omdat we op dit moment financieel nogal krap zitten.
 
Dan het 'goede' nieuws. De notaris heeft ons gisteren een uitspraak van de rechtbank van Milaan in een soortgelijke zaak gegeven, die ons gelijk geeft. Er is dus jurisprudentie. Verder heeft de belastingdienst geantwoord op mijn tweede mail (op de eerste wilden ze niet via mail antwoorden, omdat die een specifiek, dwz ons, geval betrof; in de tweede mail heb ik hetzelfde gevraagd, zonder te zeggen dat het ons geval betrof). En ze geven ons gelijk!
Dus het is geen landelijk beleid, maar een verzinsel van het belastingkantoor "Roma 3" te Rome. Moeten wij net weer treffen!
 
Ik heb het antwoord van de belastingdienst vanochtend doorgestuurd naar de notaris. Nu moeten we weer wachten. Eerst ons gelijk krijgen, en dan de eurootjes. 

Reacties

welman op 28-09-2007 14:37
Eerst een tegenvaller voor straks een meevaller. Het beste lijkt me het geval dan ook maar gewoon te vergeten, dan wordt de meevaller een verrassing!
tonnaer op 28-09-2007 15:37
Zo kun je het ook bekijken  
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl